Sudhier Nannan

Fotografie is vooral het vast leggen van een moment in tijd, een fractie van een seconde. Maar als je het even goed tot je door laat dringen dan besef je hoe waardevol zo’n fractie van een seconde kan zijn.


photo courtesy : Henk Mohabier | 808gfxstudios.com
photo courtesy : Henk Mohabier | 808gfxstudios.com

Mijn Verhaal

Fotograferen heeft mij altijd gefascineerd. Maar het was pas in het jaar 2007 dat het voor mij een manier van uiten werd. Als digitaal ontwerper (DTP / Webdesigner) heb ik altijd wel te maken gehad met fotografie. Vanuit een ontwerpers oogpunt ontwikkelde ik inzichten die voor mij een beeld gaven hoe ik foto’s zou willen zien om zo mijn designs meer allure te kunnen geven.

Ik besloot mijn ontwerp-skills te testen en begon voor mijn designs mijn eigen foto’s te maken. In dat proces werd ik al heel gauw gevangen door de schoonheid van fotografie. Ik ontdekte dat fotografie heel veel meer is dan weten hoe je camera werkt of hoe je de regels van compositie toepast.

Fotografie werd voor mij een manier om energie te kunnen vangen. Energie dat verstopt zit in een milliseconde van tijd. Energie dat pas echt vrij komt op het moment dat iemand kijkt naar een foto en even blijft stilstaan omdat de foto hem/haar raakt. Een gevoel van verdriet of juist een lach veroorzaakt. Je begrijpt dan pas dat een milliseconde hoe ‘nietig’ dan ook een schat aan energie bevat.

Milliseconden hebben we in overvloed !

Groet,

Copyrighted Image